top of page
grace-o-driscoll-auKMC7ZvUhU-unsplash_edited.png

EIWITTEN

WAT ZIJN EIWITTEN PRECIES?

Eiwitten zijn bouwstenen. Deze zijn essentieel voor een gebalanceerd voedingspatroon. Onze filosofie is dat je totale inname een verdeling moet hebben dit bestaat uit: 40% koolhydraten, 30% vetten en 30% eiwitten. Bij een normaal bewegingspatroon (gewoon fit, elke dag de trap, fietsen etc) dan heb je 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig.

Als je actief bent, bijv elke dag sport dan heb je meer nodig. Doe je aan krachttraining dan zit je soms wel op 1,6 tot zelf 2 gram per kg lichaamsgewicht. Zo zie je dat dit heel persoonlijk is wat JIJ nodig hebt.

Uiteraard gaat het niet alleen om sporters maar denk ook eens aan:

  • Vegetariërs en veganisten

  • Baby's en kinderen

  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

  • Vrouwen in de menopauze
     

Hoeveel eiwitten heb jij nodig?
Ga er eens voor zitten en overleg het eens met je coach. Wat doen ze en wat zijn ze?

Eiwitten zijn opgebouwd uit 22 essentiële aminozuren, de bouwstenen van het lichaam. 13 kunnen het lichaam zelf aanmaken en 9 moeten we uit voeding halen. Alle lichaamscellen en -weefsels bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Vooral spierweefsel is grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Eiwitten zijn noodzakelijk voor de groei, herstel en instandhouding van het lichaam. Daarnaast zijn eiwitten ook een bestanddeel van het bloed, de enzymen en sommige hormonen.

Ook zorgt eiwitten voor een verzadigd gevoel.

 

Heb je altijd hongergevoel?

Kijk dan eens hoeveel eiwitten je nodig hebt en hoeveel je binnenkrijgt en is bijvoorbeeld de verdeling van de inname goed? Per maaltijd heeft het geen zin om maar dan

25-30 gram te eten. Door eiwitten gaat de stofwisseling ook door! M.a.w. de magische woorden je vetverbranding gaat aan... immers, je spiermassa kan groeien (voorwaarde is wel bewegen en of sporten).

Hoe krijg je nu op een makkelijke manier eiwitten binnen?

We hebben bij Herbalife mooie eiwitrijke producten: De proteïne mix (PDM)

Hier kun je een schep (of 2)  in de shake doen of gewoon in een glas water als tussendoortje. Fantastische aanvulling voor je Shake of middag tussendoortje. We hebben heerlijke high proteïne ice coffee, voor de koffieliefhebbers. Per portie bevat dit 15 gram eiwit. Ook wil ik onze heerlijke eiwitreepjes onder de aandacht brengen. Een traktatie van de dag, chocolade die mag. Bijna 10 gram eiwit per reepje! Ennnn sinds kort hebben we ook overheerlijke hartige chips snacks en bevatten 11 gram eiwitten! Heb je hier vragen over? Stel ze gerust!

bottom of page